PENDEDAHAN WANITA INI MENGENAI PPIM YUSUF AZMI MENGUNDANG KEMARAHAN NITIZEN..!

Ucap Selamat Tinggal Pada PPIM Terutama Yusuf Azmi , Ego Dan Riak Mula Menguasai Diri Bila Merasakan Seluruh Umat Berdiri Dibelakangnya , Allah Uji Dengan Sedikit Kehebatan Tapi Beliau Kalah Dengan Ujian Tu Sendiri . .

Berniaga Diatas Kesusahan Orang Lain Tidak Layak Diangkat Sebagai Hero . . No 10% No Fisabilillah Moto Sebenar Mereka . . Kita Tak Usik Mereka Kalau Mereka Tak Biadap Pada Pemimpin Negara . . Kami Bersuara Sebagai Rakyat Yang Dipimpin Oleh Pemimpin Yang Direstu Allah S.W.T , Jangan Melampaui Batas . . #TibaiPM_KamiTibaiBalik #GengNajibRazak

Loading...

 

 

PPIM & PENYOKONG KERAJAAN.

1. Sepanjang aku kenal Dato Nadzim Johan, Ketua Aktivis PPIM, beliau tidak pernah menegur atau menghentam mana-mana pemimpin negara secara terbuka kecuali pemimpin DAP.

Loading...

2. Kalau ada pun hanya teguran atau desakan ke atas kelemahan sesetengah agensi penguatkuasa. Jika ada isu, biasanya beliau adakan pertemuan dan menegur secara berdepan dan jika beliau silap, beliau akan akui kesilapan dan perbetulkan kesilapan tersebut.

3. Malah setahu aku juga selama ini PPIM tak pernah menunjukkan kecenderungan politik sama ada mereka sokong pihak A atau B – namun aku tahu bahawa PPIM menyokong kerajaan dan cukup anti dengan DAP.

4. Contohnya, dalam isu Plat Patriot, Dato Nadzim Johan hentam DAP cukup-cukup dan ketika di awal krisis antara Tun Mahathir dan DS Najib Razak – Dato Nadzim Johan lebih banyak memerhati dan bertanya tentang perjalanan krisis tersebut.

5. Malangnya, sikap terpuji Ketua Aktivis PPIM ini tidak dicontohi oleh segelintir anak-anak buah di bawahnya.

6. Ketika bersama PPIM, aku ada juga mengingkatkan sahabat-sahabat di dalam PPIM supaya mereka tidak menunjukkan sebarang sokongan kepada mana-mana parti politik apatah lagi nak hentam pemimpin negara secara terbuka.

7. PPIM harus kekal sebagai NGO yang ditubuhkan untuk membantu pengguna yang tertipu dan ditindas – NGO yang bertindak sebagai ‘check & balance’ kepada kerajaan dalam isu-isu melibatkan pengguna.

Loading...

8. Justeru, kalau ada individu tertentu dalam PPIM yang merasakan dirinya popular dan boleh sesuka hati membuat kenyataan menghentam pemimpin negara secara live dan terbuka di FB dan Youtube atas nama ‘teguran’ dan ‘desakan’.

9. Di mana tindakan itu dijadikan sebagai ‘peluru’ oleh pembangkang untuk memburukkan Perdana Menteri dan kerajaan sedia ada.

10. Individu tersebut perlu bersedia untuk menerima kembali kritikan dan kecaman daripada pihak yang tidak bersetuju dengan kenyataannya.

11. Kerana setiap pemimpin politik itu ada penyokong tersendiri. Dan bila kamu menghentam mana-mana pemimpin politik lebih-lebih lagi pemimpin negara kamu harus bersedia untuk dikritik atau dikecam penyokong pemimpin tersebut.

Ini basic!

12. Jadi, sebagai sahabat lama, nasihat aku kepada individu tersebut agar jangan mudah ghairah dengan populariti di media sosial.

13. Ingat satu perkara saja, media sosial boleh mempopularkan seseorang dalam masa yang singkat dan ia juga boleh memusnahkan reputasi seseorang dalam sekelip mata.

14. Kepada rakan-rakan penyokong kerajaan pula, tak perlu lebih-lebih sebab mesej kamu kepada individu tersebut telah sampai. Malah dalam live melalui FB miliknya petang tadi, individu tersebut akui apa yang dicakapkan sebelum ini jika ada yang baik ia dari Allah SWT dan yang buruk dari kesilapan dirinya.

15. Serangan atau kecaman secara keterlaluan kepada PPIM hanya kerana kamu bermasalah dengan seorang individu di dalamnya tidak sedikit pun menambah undi atau sokongan golongan atas pagar kepada kerajaan.

Ingat siapa musuh kita, musuh kita bukan PPIM.

Adios..!
CREDIT YUSERI YUSUF.

 

 

 

Sebenarnya orang bukan nak menafikan kesemuanya apa yang saudara Yusuf Azmi dan PPIM buat, tapi cara beliau menegur kepimpinan negara secara terbuka dengan nada suara yang agak keras ditambah lagi beliau ‘petik’ dengan jelas nama Perdana Menteri amatlah tidak sepatutnya.

Kita tahu beliau tak setuju dengan penubuhan JITN dan ramai jer yang tak setuju termasuk la Pengarah SPRM sendiri, tapi jika lihat sidang media Pengarah SPRM beliau tidaklah sehingga menyebut nama Perdana Menteri kerana beliau tahu Perdana Menteri tidak terlibat. Cukup jika mahu membantah menyebut Menteri Paul Low SEBAGAI ORANG YANG BERTANGGUNGJAWAB dengan cadangan penubuhan JITN itu.

Yusuf Azmi mahu bantah berkenaan JITN, tapi habis semua isu beliau masukkan sekali, habis pemimpin-pemimpin beliau rendah-rendahkan seperti tiada langsung jasa-jasa pemimpin, yang mana tak perlu pun beliau ulas kerana isunya pokoknya adalah tentang JITN, bukan isu lain. Rojak jadinya.

Cara Yusuf Azmi menegur pula tidak beradab, dengan menengking, meninggi suara, mengherdik-herdik secara terbuka. Sangat kurang sopan dan boleh juga dikatakan agak biadap.

Bukan begitu cara menegur pemimpin. Rasulullah sallallahu alaihi wa sallam bersabda:

“Barang siapa ingin menasihati seorang pemimpin maka janganlah dia menampakkan secara terang-terangan, akan tetapi hendaklah dia mengambil tangan pemimpin tersebut dan menyendiri dengannya. Jika dengan itu, dia menerima (nasihat) darinya maka itulah (yang diinginkan, -pent) dan jika tidak menerima maka dia (yang menasihati) telah melaksanakan kewajipannya.” [Sahih, HR. Ahmad, Ibnu Abu Ashim dan yang lain, disahihkan oleh asy-Syaikh al-Albani dalam Zhilalul Jannah, no. 1096—1098].

Paling dikesali gara2 kerana video beliau, habis pengikutnya turut menghina Perdana Menteri padahal isu yang ingin dibantah adalah JITN. Adakah beliau sanggup MENANGGUNG DOSA gara2 hinaan pengikut beliau kepada Perdana Menteri?

Jika nak tegur pemimpin, ikutlah cara Nabi. Matlamat tidak menghalal cara.

Mohon Ustaz Fahri Hanzalah, abg Rio Rafael Benjamin atau Biro Utk Ppim dapat sampaikan kepada saudara Yusuf Azmi.

 

 

Sumber : faktadanviral.com

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *