Masalah Kebanyakkan Wanita!, Kami Ada Cara Penyelesaiannya… Tips Hilangkan Kotoran Make Up Di Tudung Cuma Guna 2 Bahan Je! Memang Berkesan

Masalah Kebanyakkan Wanita!, Kami Ada Cara Penyelesaiannya… Tips Hilangkan Kotoran Make Up Di Tudung Cuma Guna 2 Bahan Je! Memang Berkesan…

Wanita berhijab mesti akan cuba sedaya upaya untuk menjaga tudung sebaik mungkin. Tak kisahlah shawl,bawal atau tudung apa sekali pon. Korang mesti perasan akan ada kesan minyak muka, peluh dan kesan minyak makanan kalau yang makan bersepah tu.
Kalau dulu ada petua sebelum basuh tempekkan bedak talcum pada kesan kotoran. Ini ada tips mencuci yang lebih berkesan dikongsikan wanita ini. Mudah dan leboh berkesan katanya. Bolehlah korang cuba nanti.

Rendam bersama pencuci & bedak talcum.

Video tips mencuci hijab.

Loading...

Korang masukkan serbuk pencuci terlebih dahulu. Kemudian baru masukkan bedak talcum. Admin rasa brand apa pon tak kisah.

Selamat mencuba!

Kredit : Tyma Sadini

Lebih tips untuk anda…

Loading...

Kami hidup dalam ekosistem yang penuh dengan semua jenis spesies.

Sesetengahnya hidup jauh dari apa yang kita panggil masyarakat kita, namun orang lain, bagaimanapun, sentiasa berkomunikasi dengan kita dan mereka boleh sangat menjengkelkan.

Antara yang paling biasa ialah nyamuk dan kecoa.

Nyamuk yang sengit di mana-mana dan tidak hanya menjengkelkan, tetapi mereka juga merupakan risiko kesihatan kerana mereka adalah pembawa penyakit tak terhingga akibat hubungannya dengan darah manusia dan lain-lain dari jalan-jalan atau tempat-tempat dengan kebersihan yang tidak baik.

Bercakap tentang kebersihan, nyamuk atau lalat secara umumnya berada di tempat di mana mereka boleh mendapatkan makanan dan meletakkan anak mereka, biasanya di tempat kotor atau dengan air berdiri, tetapi untuk menghapuskannya sebenarnya merupakan masalah yang sebenarnya.

Loading...

Jadi, itulah sebabnya, di sini, kami membentangkan anda ubat semula jadi yang akan membantu anda menyingkirkan nyamuk dan lalat dengan cara yang berkesan.

Terdapat banyak produk di pasaran yang menuntut untuk membantu anda melakukan ini tetapi semua bahan kimia mempunyai kesan sampingan tertentu yang harus dielakkan dalam kehidupan kita, jadi ubat semulajadi ini adalah pilihan terbaik untuk anda.

Untuk menyediakan ubat semulajadi ini anda perlu:

½ secawan minyak sayuran

½ secawan syampu

½ cawan cuka semulajadi (ini harus kepekatan 9%)

Penyediaan:

Campur semua bahan-bahan dengan baik dan pastikan anda mendapat campuran homogen.

Kemudian, letakkan campuran homogen dalam botol semburan supaya anda boleh menyembur semua kawasan di mana anda ingin nyamuk dan nyamuk yang membenci dan lalat ini hilang.

Anda boleh menggunakan ubat ini di dalam bilik tanpa sebarang masalah kerana ia adalah semulajadi, di samping itu dan anda juga boleh menggunakannya di taman atau bahkan memohon pada kulit anda untuk menjadikan ia berfungsi sebagai penghalau alami.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *