Hilangkan Ketagihan Merokok Dalam Masa 3 Minggu Hanya Dengan Cuka Epal..! Sangat Mudah!

Hilangkan Ketagihan Merokok Dalam Masa 3 Minggu Hanya Dengan Cuka Epal..! Sangat Mudah!

 

Merokok ni, bukan kata bahayakan diri sendiri je, anak isteri pun sama dapat kesan buruknya.Tapi tulah nak berhenti ketagihan rokok ni bukannya mudah, macam-macam kena hadapi kesan sampingannya seperti demam, lesu, loya dan sebagainya.

Jika macam-macam cara dah guna untuk berhentikan ketagihan merokok ni, tapi tak berjaya,isteri-isteri boleh tolong suami tersayang, cuba ikut petua ni. Manalah tau serasi. Siapa tak sayang suamikan!

Insya Allah dalam masa 3 minggu perokok akan mula hilang ketagihan pada rokok. Bau rokok pun taknak.

Loading...

Bahan-Bahan:

Cuka Epal
1 gelas Air Suam

Cara-caranya:

Kaedah 1

1. Kumur Cuka Epal seperti berkumur dengan menggunakan cecair antiseptik pembersih mulut dalam 30saat sehingga 1 minit kemudian buang.

2. Lakukan sekurang- kurangnya 2 kali sehari.Jika diamalkan boleh menyegarkan nafas,mengharumkan bau mulut dan mengalihkan bau rokok kepada loya.Insya Allah.

Loading...

Kaedah 2

1. Ambil 3 sudu Cuka Epal dan campurkan dengan segelas air suam. Kacau sebati, kemudian diminum.

2. Amalkan setiap pagi dan petang, serta sebaiknya disudahi selepas itu dengan meminum satu sudu madu .

Selamat Mencuba!

Sumber : Mingguan Wanita

.

Loading...

.

Trend selfie sudah menjadi antara perkara yang wajib dilakukan pada setiap hari. Namun tahukah anda bahawa tabiat selfie berlebihan juga boleh menyebabkan kulit wajah anda kelihatan cepat tua? Penjelasannya di bawah ini.

Perkara ini didedahkan oleh seorang blogger kecantikan Mehreen Baig, 26, di mana tabiat selfie berlebihan akan menyebabkan kulit wajah cepat tua. Melalui portal berita Dailymail, Mehreen menjelaskan tabiat selfie sebanyak 50 kali sehari boleh menyebabkan muka ditumbuhi jerawat, bintik hitam dan perubahan kepada tona kulit.

Ini kerana cahaya yang dihasilkan oleh lampu biru HEV(High-Energy Visible Light) pada telefon lebih berbahaya dari cahaya matahari kerana kadar penembusan terhadap kulit lebih dalam.

Selepas mengetahui mengenai cahaya HEV yang dipancarkan telefon semasa bergambar, dia telah bertindak berjumpa pakar kulit apabila melihat kulit wajahnya mengalami tanda-tanda penuaan pra-matang.

Cahaya HEV bukan sahaja dipancarkan oleh peranti seperti telefon tetapi turut terdapat pada komputer riba dan tablet dan kajian menunjukkan ia hanya sebagai berbahaya kepada kulit sebagai cahaya UVA dan UVB.

Berdasarkan kajian dan didedahkan oleh David E. Bank, Direktor dermatologist, cosmetic, dan laser surgery di Mount, New York. cahaya HEV boleh menyebabkan kulit menjadi kering, berkedut, kemerahan, sehingga pigmentasi.

“Beberapa kemungkinan terjadi dari kesan HEV iaitu kekeringan, kedutan, kemerahan, sehingga pigmentasi,” jelasnya.

Disebabkan itu, Mehreen menasihati orang ramai supaya mengurangkan aktiviti berselfie untuk mencegah gajala berkenaan, pastikan anda selalu memakai sunscreen dengan kandungan zinc oxide dan titanium, untuk mencegah penuaan pada kulit ketika berselfie.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *